MUĞLA / SEYDİKEMER - Seydikemer Atatürk Ortaokulu

.
MENEKŞE MAH. ÖZGECAN ASLAN CAD. NO 3 SEYDİKEMER / MUĞLA
Vizyon
Seydikemer Atatürk Ortaokulu olarak Atatürk ilkelerine bağlı, insan hakları ve laik ve demokratik Cumhuriyetin milli kültürel sosyal etik değerlerine bağlı anayasal düzene inanan, bilimsel düşünceyi kendi ve toplumsal yaşamının vazgeçilmez unsuru olarak algılayan takım ve ekip olmayı başarmış eğitim ve öğretimde Türkiye’ye ve dünyaya: yararların liderlerini yetiştiren çağdaş bir kurum olmak.
Misyon
Seydikemer Atatürk Ortaokulu olarak Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen amaçlara uygun, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı okulumuzun sosyoekonomik durumu göz önüne alınarak belirlenmiş olan eğitim öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak. Öğrencilerin kabiliyetlerine uygun bir eğitim öğretim hizmeti sunmak, onların sosyal ve kültürel eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmeye ortam hazırlamak ve okulda öğrenim kalitesini arttırmak temel işlevimizdir. Başarıyı övmek ve ödüllendirmek örnek olmalarını sağlamak amacımızdır.
Başarılar
Akademik olarak öğrencilerimiz LGS sınavlarında başarılı olup Nitelikli Liselere yerleşmektedir.Sosyal Kültürel Sportif başarılar elde edilmektedir.Yerel düzeydeki sportif etkinliklerde genelde 1.lik elde edip il düzeyinde yapılan elemelerde ilçemizi temsil etmektedir.
Öğretim Şekli :Tam Gün (8.40-15.30)
(8.40-15.30)
KLİMA ve MERKEZİ SİSTEM KALORİFER
Şehirler arası otobüsler ve Seydikemer Mnb. Koop.
Okulumuza öğretmenlerimizin geneli kendi özel araçları ile gelmektedir.
Seydikemer İlçesi Nüfus:60000
İlçemiz Merkez Ortaokuludur. İl uzaklığı: 150 km.
Kontenjan Bilgileri
-Adrese dayalı sistemle öğrenciler yerleşmektedir.herhangi bir kontenjan durumu yoktur.
Adrese dayalı sistemle öğrenciler yerleşmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz her yıl Fen Liselerine en az % 10 oranında öğrenciler yerleştirmekte olup Fen Lisesini farklı il ve ilçelerde gitmek istemeyen ,ailesinin yanından liselere devam etmek isteyen öğrenciler Fethiye de seçkin liselerde eğitim öğretimini devam ettirmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Bu yıl itibariyle(2023) mezun olan 118 öğrencinin % 99 sı bir üst öğrenimine örgün eğitimde devam etmektedir.
Sportif Etkinlikler
Yerel ve Ulusal tün Sportif etkinliklere okulumuz katılmakta olup dereceler elde etmektedir.
-Okul ve yerelde yapılan bilimsel etkinliklere katılım yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Tübitak 4006 Proje etkinlik başvurusu yapılmış olup projemiz kabul edlmiştir.18 Proje ile bu yıl Tübitak 4006 fuarı sergisi yapılacaktır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
AB Projeleriyle ilgi olarak öğretmenlerimize Proje Yazma Kurslarına başvuru yapılması sağlanmaktadır.
Diğer Hususlar
Okulumuzda taşımalı eğitim öğrencileri eğitim görmekte olup genel öğrenciye oranı yaklaşık her yıl % 20tir.